HomeOver ons

shoes for playing futsal (indoor soccer)

MINIVOETBAL
GROENENDAAL

De Feitelijke Vereniging ZVGroenendaal bestaat al sedert 1979! En sedertdien wordt elke vrijdagavond tijdens de schoolperiode een heuse mini-voetbal competitie met 12 ploegen georganiseerd. Wat begon als een schoolevenement van het Sint-Jan Berchmanscollege (Groendendaalcollege) groeide uit tot een heuse vriendenkring waarbij al snel niet enkel oud-leerlingenbanden zich vormden.

Minivoetbal is dé ideale vrijdagavondontspanning, het wordt immers op kleine veldjes gespeeld zodat alle ploegen van de competitie elkaar dezelfde avond én in dezelfde sporthal kunnen treffen. De nadruk van de competitie ligt dan ook op het vriendschappelijke karakter. Omdat de nadruk uiteraard ook op ontspanning ligt, proberen we voor de voetbalregels het principe “Keep it simple” aan te houden. Uiteraard zijn regels nodig, en zeker regels die belangrijk zijn voor de veiligheid / voorkoming van blessures.

Minivoetbal is ontstaan op pleintjes. Pas in 1968 werd de eerste officiële competitie opgericht. Het minivoetbal kende sindsdien een exponentiële groei. Het is een voetbalvariant die gespeeld wordt in een sporthal, net zoals het zaalvoetbal. Er wordt 5 tegen 5 gespeeld.

Iedere wedstrijd staat onder leiding van een officiële scheidsrechter. De karakteristieke kleine doeltjes zijn 2,5 meter breed en 1 meter hoog.

Wij spelen een eigen variant van het spel. Enkele opvallende verschillen:

  • Wanneer een speler twee gele kaarten krijgt in dezelfde wedstrijd, wordt hij normaal uitgesloten voor de rest van de wedstrijd, maar mag hij wel vervangen worden. In het minivoetbal staat twee maal geel dus niet gelijk aan een rode kaart. In onze variant wel.
  • Wij spelen 2×25 minuten ipv 4×13 en bovendien niet met een low-bounce bal maar met een Select Indoor.
  • In onze sporthal spelen we op een houten parketvloer. Deze vloer zorgt voor minder blessures.Lees meer: https://www.minivoetbal-groenendaal.be/over-ons/

ZVGroenendaal - Feitelijke Vereniging © 2023 Alle rechten voorbehouden.

P